· 

Wat maakt een flower box zo bijzonder?

Leestijd: 5 minuten

Is het, omdat het anders uitziet dan een standaard boeket? Of, omdat het redelijk nieuw is en daar ons interesse ligt? Het antwoord ben ik je enigszins schuldig, maar de waarheid ligt ergens in het midden.

 

Een flower box is meer dan dat

Sinds ik ben begonnen met dit bedrijf heb ik aardig wat vragen gekregen over flower boxen. Meestal luidden die vragen als "wat is een flower box?" en "wat moet ik mij daarbij voorstellen?". Het heeft mij uiteraard verbaasd, dat er aardig wat mensen zijn die nooit een flower box hebben gezien c.q. hebben gehoord. Ik ondervind het trouwens nog steeds, want dezelfde vragen blijven maar komen. Echter, ik heb totaal geen moeite mee om die vragen te beantwoorden. Sterker nog: ik deel het graag met passie. Ik wil een ieder met mijn argumenten kunnen motiveren dat een flower box in feite iets speciaals is. En geen vervanger is van een bos bij elkaar gebonden bloemen.

 

Kies een flower box die jij leuk vindt

Voor mijn start ben ik begonnen met een klein onderzoek met als hoofddoel, wat zoeken mensen precies in bloemen. Is het de variatie, de kleur of hoort het gewoon er bij. Het heeft voor mij niet lang geduurd om erachter te komen dat deze drie factoren een combinatie vormen. Ontbreekt een factor dan zul je snel merken dat het saai wordt, terwijl dat geheel onterecht is.

 

Bloemen horen nou eenmaal bij. Het fleurt de mens, het siert de mens en het gedrag wordt indirect beinvloed. Allemaal in een positieve zin. En om die reden zijn bloemen eigenlijk haast niet meer weg te denken. Een stukje natuur in huis of elders, is wat de meeste mensen wel willen. Wat de aanleiding ook mag zijn, bloemen zorgen voor een goed effect. Het begint allemaal met een prachtig handgemaakt boeket door je lokale bloemist of online wat overigens de laatste tijd aan populariteit wint. Hoe dan ook, het "mooi" ontwerpen van een boeket is en blijft het voornaamste doel. Want, wees eerlijk. Zou je een boeket kopen wat je totaal niet mooi vindt, ondanks alle prima aangeboden services van de zaak?

 

A flower box makes you happy

Even terugkomend naar de eerste regel van de eerste alinea. Alles wat nieuw is, is intrigerend. We ontdekken steeds meer leukere dingen en daar willen wij graag aan meedoen. En, dat is nou precies wat ik met flower boxen wil bereiken. Ik bedenk steeds nieuwe concepten met bloemen die ik toepas in de vorm van een flower box. Net dat extra stapje, net dat extra happiness en glamour. Een boeket is nog lang niet aan het eind van zijn latijn, maar een flower box is nog net begonnen. Of het binnen de Nederlandse grenzen aan populariteit zal winnen, is nog maar de vraag. Het is in ieder geval een stuk bijzonder.