· 

Keuze...keuze...en nog meer keuze...

Leestijd: 5 minuten

Daar sta je dan. Je staat in een winkel of je bent op een webshop-pagina beland op zoek naar het perfecte cadeau. Een cadeau met een WoW-factor. Maar ja, wat doe je nu. Je aanschouwt een grote collectie aan producten van klein tot groot, leverbaar in diverse kleuren en maten. En de prijs?
Tsja, daar valt altijd over te twisten, maar het aller belangrijkste is toch jouw perfecte cadeau.

 

Op dit moment ben je in ieder geval eens, het worden bloemen. Een boeket maar net iets anders, een flower box. Dat is geen slechte keus, echter sta voor je wederom voor het volgend heikel punt. Welke?

 

De vijf belangrijkste zaken die je zeker moet meenemen in je beslissing:

 

#1 Variatie. Dit is wellicht een lastig punt maar probeer te achterhalen welke soort bloemen die persoon van houdt. Ik denk dat een ieder wel geniet van verse snijbloemen. Van rozen tot gerbera’s, lelie’s tot aan gipskruid en ga zo maar door. Hoe gek het ook klinkt (en misschien voor de hand liggend) niet iedereen van rozen.

 

#2 Allergie. Probeer te achterhalen voor welke (snij)bloemen een persoon allergisch voor ons. Het zou zeker jammer zijn, dat een prachtige flower box allerlei allergische verschijnselen levert.

 

#3 Kleuren. Een flower box geef je aan een persoon in de hoop dat hij/zij op een leuke plek wordt gezet. Achterhaal de kleuren van het interieur en stem de kleuren op af. Zijn er zachte tinten in het interieur aanwezig, kies eveneens voor zachtere tinten in je flower box. Dezelfde kleuren toepassen als het interieur is een leuk idee. Maar mischien is het een idee de kleurenreeks te “breken” met een totaal andere kleur (tegenovergesteld).

 

#4 Maat. Hoe groter, hoe beter! Dat klinkt zo Amerikaans maar soms kan een kleinere maat veel meer indruk maken. Zeker als de ruimte niet al te groot is kun je beter een voor een kleine maat kiezen. Hoe subtieler, hoe beter is mijn motto.

 

#5 Vers of langer genieten. De laatste tijd zie ik een trend waarbij vele klanten eerder kiezen voor langer geniet. We hebben hier over de Long Life rozen (uhh, nee geen kunstbloemen). Speciaal behandelde rozen die minstens 2 jaar lang meegaan waar de intensiteit van de kleur(en) niet verloren gaat. Een absolute aanrader voor mensen waar bloemenverzorging een minder prioriteit vormen. Hoe dan ook, vers of lang houdbaar, het hangt echt van de persoon af. Vers of long life, beide opties zijn prima.